Man kan betale parkering i Smarte P-anlegg på følgende måter:
Administrasjonsgebyret er pr. dags dato kr 39 for fakturaer som er sendt fra Kredinor. Fakturaer sendt direkte fra Trondheim Parkering AS er pr. dags dato kr. 50.
Årsaken til at du har mottatt en faktura kan være at du ikke har registrert et gyldig betalingskort på autotrekk-avtalen på tidspunktet for parkeringen. Kortet kan være utløpt eller at det ikke var nok penger på tidspunktet du ble forsøkt belastet for parkeringen.
Årsaken til at du har fått en faktura kan være at du har startet parkeringen for lenge etter du ble registrert inn i P-anlegget eller at du avsluttet parkering for tidlig.
For parkering i Smarte P-anlegg så skal man uansett IKKE starte parkeringen manuelt. Man må ha en autotrekk-avtale hvis man ønsker å betale med SmartPark-appen, hvis ikke må man betale på andre måter.
Bruker er selv ansvarlig for å legge inn korrekt registriengsnummer i autotrekk-avtalen.
Av og til kan det skje feil i forbindelse med registrering av registreringsnummeret ved innkjøring av våre P-anlegg da kameraet kan lese registreringsnummeret som et annet registreringsnummer. Dette i forbindelse med at skruene på skiltet har rustet veldig mye eller at skiltet er skittent.
Det er mange lover å forskrifter som omfatter parkering. De viktigste finner du samlet her på Norpark sine hjemmesider.
Ved klage på kontrollsanksjon må du ikke betale før klagesaken er ferdigbehandlet.
Dersom du har fått en ileggelse uten å ha brutt vilkårene for parkering kan du sende oss en klage via klageskjemaet her på nettsiden.
Her vil du også få veiledning i regelverket som gjelder for den ileggelsen du ønsker å klage på. Vi gjør oppmerksom på at det må påberegnes inntil 4 uker saksbehandlingstid.
Den juridiske definisjonen på en parkering er:
«Enhver hensetting av kjøretøy, selv om føreren ikke forlater det. Unntatt er kortest mulig stans for av- eller påstigning eller av- eller pålessing».
Skilt
Fra 01.01.17 kom det en ny parkeringsforskrift som skaper mer likhet mellom privat og offentlig vilkårsparkering. Den enkleste måten å se om du er på et offentlig eller privat område er å se på skiltene. De offentlige skiltene har en bestemt utforming og en fast betydning og skiltes alltid medhvit P på blå bunn. På privatrettslige områder kan skiltene variere. Trondheim Parkering AS har svarte skilt med hvit tekst på sine private områder, men andre parkeringsselskap kan ha benyttet andre farger.
Skiltendringer i 2017
Den nye parkeringsforskriften medfører flere store endringer. Mange privatrettslige vilkårsplasser for allmenheten skal nå skiltes om til hvite skilt med sort P, mens andre fortsetter å ha de svarte skiltene. I en overgangsfase frem til 2018 vil det kunne være en kombinasjon de ulike skiltene, men uavhengig av farge er det viktig å gjøre seg kjent med vilkårene akkurat der du er. Dette skal være skiltet ved innkjøringen til området.
Lovverk
Parkering reguleres av vegtrafikkloven, trafikkreglene, Forskrift om offentlig parkeringsgebyr, skiltforskriften og forskrift om parkering for forflytningshemmede og den nye den nye parkeringsforskriften. Reguleringen skal ivareta allmenhetens behov for parkering og hensynene bak reguleringen er trafikksikkerhet, trafikkavvikling og miljø. I loven og forskriftene er mange detaljer regulert.
Særskilt om private parkeringsplasser
Privat parkeringsregulering har sin hjemmel i avtalen som inngås mellom bilfører og parkeringsoperatøren. Avtalen inngås ved at parkeringsoperatøren oppstiller sine vilkår for parkering på skiltene på parkeringsområdet, og vilkårene aksepteres ved at bilfører hensetter motorvognen på området. Det inngås på denne måten en såkalt “realavtale”.
Det kommer helt an på hvor du parkerer. Gjør deg kjent med reglene akkurat der du parkerer.Underskiltene på hvert område viser tydelig hva som gjelder akkurat der du står. Søndager er som regel markert med rød tekst – som på skiltet under.
Det er et skilt som angir at det er parkering forbudt innenfor en sone (et område). Skiltet er plassert ved alle lovlige innkjøringsveier, og gjelder til det blir opphevet av et skilt «slutt på parkeringssone». Det er derfor ikke satt opp skilt på de enkelte gatestrekningene innenfor sonen.
Nei. Skiltet gjelder på hele vegens «konstruksjon» og parkeringsforbudet gjelder derfor også på vegskulder og grøft.
Et parkeringsregulerende skilt gjelder fra der det er oppsatt og i kjøreretningen på den siden av vegen det er oppsatt. Skiltet blir opphevet i kryss eller av annet parkeringsregulerende skilt.
Det er forbudt å stanse på gangfelt eller nærmere enn 5 meter foran gangfelt.
Det er forbudt å stanse i veikryss eller nærmere enn 5 m fra veikryss. Avstanden regnes fra det punktet hvor fortauskanten, kantlinjen eller veikanten begynner å runde.
Finalebanen er sentralt plassert ved St. Olavs Hospital. I nærheten finner du også NTNU Fakultet for Medisin og Helsevitenskap, Bunnpris & Gourmet Elgeseter og Studentersamfunnet. På taket av Finalebanen ligger Finalebanen park – en av byens fineste bydelsparker.
Pirbadet parkeringshus er nærmeste parkeringsplass til Pirbadet, 3T og Clarion Hotel & Congress. I nærheten finner du også Leif Eriksonsenteret, Pirsenteret, Cruisebåthavna, Hurtigrutekaia, Trondheim Hurtigbåtterminal, Handelshøyskolen BI og Rockheim.
Sandfærhus Parkering ligger ved Værnes Lufthavn, og gir en trygg bemannet parkering ved flyplassen som gjør at du kan senke skuldrene litt ekstra når du er på tur. Du kan lese mer og finne priser og tilbud på nettsidene til Sandfærhus Parkering AS sandfarhusparkering.no/
De fleste P-hus har bom ved inn og utkjøring, og det er flere måter å betale på:
I Brattøra P-hus, Torget P-hus, Leuthenhaven P-hus, Øya Helsehus og Portalen P-hus kan du nå åpne døren/porten ved hjelp av åpne knapp i SmartPark appen dersom du har en aktiv parkering i det aktuelle P-huset. Alternativt kan du kontakt vår kundeservice eller vaktselskapet for å få hjelp til å hente ut bilen din.
NB! Noen av P-husene lar deg ikke komme inn og hente bilen utenom åpningstid. Dette gjelder Elgeseter P-hus, Statens hus og Lerkendal P-hus. For å hente bilen må du komme tilbake i P-husets ordinære åpningstid. din.
Det kan du. Det fins både ukeskort, månedsabonnement og beboeravtaler. Se gjerne prislisten for mer info om hvor det gjelder og hva det koster.
Leüthenhaven er et område i Midtbyen i Trondheim omgrenset av Prinsens gate, Erling Skakkes gate, Sverres gate og Repslagerveita. P-huset ligger i nær tilknytning til Trøndelag Teater, NTNU og Trondheim Torg og er et godt utgangspunkt for et besøk i Midtbyen.
Parkeringshuset ligger under Powerhouse og i umiddelbar nærhet til Rockheim, BI og Pirterminalen.
Innkjøring til P-huset skjer fra Nordre avlastningsvei når du kommer kjørende fra havna.
Portalen P-hus finner du under Portalen senter på Solsiden. Her finner du blant annet 3T Solsiden, REMA1000 , Hank Sport og Slettvoll Møbler.
Holtermanns veg 1-13 er en sentralt bygg i Trondheim med tanke på både kollektivtrafikk og gang-/ sykkelforbindelser, og har i tillegg en unik nærhet til kunnskapsinstitusjonene NTNU, St. Olavs hospital og Sintef. Du finner Skatteetaten og Sykehusbygg her.
City Lade er et kjøpesenter som ligger på Lade, ca 2,5 km nord for Trondheim sentrum. City Lade åpnet 6. mai 2004. Kjøpesenteret har et detaljhandelsareal på ca. 25 000 m². Byggets totale areal er 40 000 m², hvorav 7 000 er parkeringshus. Det er kun 1 gratisperiode pr døgn.
Dette P-huset ligger ved siden av Lerkendal stadion, en 7-minutters kjøretur fra Trondheim sentrum. Over P-huset finner du Scandic Lerkendal
SmartPark er en app du kan bruke til å betale parkeringsavgift.
Appen kan brukes på all offentlig parkering (Blå skilt) i Trondheim, samt alle områder som driftes av Trondheim Parkering AS (se informasjonsskilt). SmartPark kan også brukes i Levanger og Rauma kommune.
SmartPark kan lastes ned på google play og app store.
For de med Android lastes appen ned på Google play og for de med iPhone lastes den ned på apple store. Vi har dessverre ikke utviklet appen for bruk på Windows.
Det er flere mulige grunner til at du har fått en ileggelse, selv om du har betalt for parkeringen med SmartPark – og det kan være greit å kontrollere disse før du evt. sender inn en klage.
Det er flere mulige grunner til at du har fått en ileggelse, selv om du har betalt for parkeringen med SmartPark – og det kan være greit å kontrollere disse før du evt. sender inn en klage.
Det er flere mulige grunner til at du har fått en ileggelse, selv om du har betalt for parkeringen med SmartPark – og det kan være greit å kontrollere disse før du evt. sender inn en klage.
Det er flere mulige grunner til at du har fått en ileggelse, selv om du har betalt for parkeringen med SmartPark – og det kan være greit å kontrollere disse før du evt. sender inn en klage.
2 timer gratis, maks 1 gratis periode pr døgn. Deretter mot avgift eventuelt gyldig elektronisk tillatelse
Kr 25,- pr time