Elbil eller ladbar motorvogn?

- Vær oppmerksom på skiltene der du parkerer

Parkeringsvilkårene for elbil og ladbar motorvogn gjennomgår store endringer i forbindelse med ny parkeringsforskrift. For deg som kunde innebærer dette at parkering- og betalingsvilkår kan være svært varierende fra sted til sted. Vi anbefaler alle parkerende med ladbar motorvogn å være ekstra oppmerksom på skiltene der du parkerer. Det er alltid skiltingen på stedet som gjelder.

Skiltet "Elbil" betyr at kun elbiler kan parkere. Viser skiltet "Ladbar motorvogn" kan både elbiler og ladbare hybridbiler parkere. Lading som ikke er inkludert i parkeringsavgiften skal være skiltet "mot avgift". På plasser skiltet med "ladeplikt" må bilen være tilkoblet aktiv lading for å parkere.

Offentlig parkering

På offentlige parkeringsplasser (Blå skilt med hvit P) er lading inkludert i parkeringsavgiften. Trondheim Parkering bygger fortløpende nye ladestasjoner på flere offentlige P-plasser i Midtbyen. Mer info kommer.

Privatrettslig parkering

Vilkårene for parkering og lading på private P-plasser og P-hus kan variere fra sted til sted. Trondheim Parkering drifter og leier flere private områder som er privatrettslig regulert. Det er alltid skiltingen på stedet som gjelder.

Klikk lenken for info om Elbil-parkering på NTNU.

Ladeplasser i P-husene

Flere av Trondheim Parkering sine P-hus har lademuligheter for abonnenter og korttidsparkerende.

Leuthenhaven - plan 2
Ladepunkter på Leuthenhaven er mot avgift. Reserverte plasser merkes med skilt. Leuthenhaven har god ladekapasitet med totalt 64 ladepunkter. Alle plasser som ikke er reservert leietakere kan benyttes av korttidsparkerende. Se prisliste

Torget, Portalen, Solsiden og Pirbadet.
Ladepunktene kan benyttes av alle med el-bil

Finalebanen
Ladepunktene er kun for leietakere med strøm-abonnement. Se prisliste

Sentralbadet (Fullt)
Ladepunktene er kun for leietakere med strøm-abonnement. Se prisliste

Hybridbiler

Parkeringsplasser skiltet med "Ladbar motorvogn" kan også brukes av ladbare hybridbiler. Innen 1. juli 2018 skal alle parkeringsplasser for elbil være omskiltet til å gjelde for "ladbar motorvogn". Det er alltid skiltingen på stedet som gjelder.