Publisert: 04. August 2017

Pressemelding - En gledelig nyhet til bobilentusiaster på besøk i Trondheim

Byen har lenge manglet et godt sentrumsnært tilbud til tilreisende med bobil. Den gamle bobilparkeringen på Øya lå i idylliske omgivelser, men hadde hverken kapasitet eller fasiliteter til å imøtekomme det økende antallet bobiler fra inn- og utland. I tillegg må den vike for den planlagte utbyggingen av Trondheim spektrum.

Daglige henvendelser til kundeservice i sommerhalvåret bekrefter at det eksisterende tilbudet ikke har vært godt nok, og plassmangelen har skapt store frustrasjoner for både tilreisende og nærmiljøet på Øya.
I fjor var situasjonen såpass kritisk at det måtte etableres en midlertidig bobilparkering på Lade. Denne ble tatt godt i mot, men er ikke lengre tilgjengelig pga. byggeaktivitet på idrettsanlegget. Å finne bynære arealer som var store nok til formålet var ikke en enkel oppgave i en tett by som Trondheim. Det hastet å finne et alternativ, og heldigvis fant vi et like før sommeren.

God beliggenhet
Midt i mellom Solsiden og Lademoen, vis á vis Dora, ligger den gamle «Tollposttomta» i praktisk gangavstand til det meste. Trondheim Parkering har inngått en leieavtale med Bane Nor Eiendom om å disponere 5000 m2 av arealet til bobilparkering. Her blir det plass til 50 bobiler med trygg avstand fra sidemannen, samt tilgang på strøm, rent vann, og tømmestasjon. For å dekke inn drifts- og etableringskostnadene vil plassen bli avgiftsbelagt med timestakst og døgntakst.

Når åpner den?
– Den nye bobilparkeringen skulle opprinnelig åpne 1. juni, men vi oppdaget fort at dette var et vel ambisiøst estimat, sier Gunn Helene Nordgaard, markedsansvarlig ved Trondheim Parkering. Hun understreker at den nye bobilparkeringen skal være et godt tilbud til tilreisende, samtidig som vi gjør nødvendige tiltak for å unngå belastning på nærmiljøet. Etablering av tømmestasjon har derfor vært spesielt viktig å få på plass, men har også medført en del forsinkelser.
– Plassen skulle stått ferdig tidlig denne sommeren, men vi har blitt heftet av både saksbehandling og en del uforutsette utfordringer i gravearbeidet. Akkurat nå er byggingen i sluttfasen, og vi håper den skal være offisielt åpnet innen neste helg, altså 11. august, sier Nordgaard


Med et rikt tilbud av shopping, kultur og naturopplevelser bare et steinkast unna, håper og tror vi dette blir en svært god beliggenhet for både besøkende, og næringslivet i området. Svartlamoen, Midtbyen, Solsiden, Sentralstasjonen, Hurtigrutekaia og Ladestien er bare noe av det tilreisende får innen gangavstand fra bobilparkeringen.

Endelig åpningsdato vil bli annonsert her, og på facebooksiden vår Parkering i Trondheim

Parkering og Parsellhage
Besøkende kan også glede seg til å se det spire og gro i Trondheims nye parsellhage som etableres i det sjarmerende hjørnet på tomta. Parsellhagen ble initiert av Klimafestivalen, og er også en del av det fireårige forskningsprosjektet “Becoming the city” v/arkitekt og stipendiat Bjørn Inge Melås. Trondheim Parkering støtter prosjektet fullt ut og valgte derfor å stille arealet på 500m2 til disposisjon. Les mer om parsellhagenHar du spørsmål om bobilparkeringen kan du kontakte:

Ketil Granheim, Prosjektleder
Tlf: 979 63 988 Epost: ketil.granheim@trondheim.kommune.no

Gunn Helene Nordgaard, Markedsansvarlig
Tlf: 932 84 762 Epost: gunn.helene.nordgaard@trondheim.kommune.no

Spørsmål vedrørende parsellhagen kan rettes til:

Bjørn-Inge Melås
Tlf: 971 15 971 Epost: bjorn.inge.melas@ntnu.no

----------------------------------------------------------

Alle bilder og tekst i artikkelen kan benyttes av pressen.